HD- & ED-Röntgen

Ska din hund bli godkänd för avel kan du komma att behöva höftleds- och armbågsröntgen.

 

Jämtgatan 6 881 30 SOLLEFTEÅ

}

Öppettider: Vardagar 08-17

Svenska kennelklubbens hälsoprogram

Genom att röntga ert djur kan vi se om det skett förändringar i skelett, leder eller inre organ. Detta kan vara nödvändigt för att få en hund godkänd för avel. Röntgenundersökningarna skickar vi till SKK (Svenska Kennelklubben) för avläsning och bedömning. Med en HD- och ED röntgen hjälper du som djurägare till att förhindra genetiska missbildningar.

 

 

Höftleds- och armbågsröntgen

Höftledsdysplasi (HD) är en sjukdom som är vanlig bland stora och medelstora hundraser och där höftleden utvecklas felaktigt. Vi utför HD-röntgen.

Armbågsledsdysplasi (ED, efter den engelska benämningen elbow dysplasia) är ett samlingsnamn för olika tillväxtrubbningar som leder till benpålagringar i armbågsleden. Detta kan tydligt urskiljas vid en ED-röntgen som vi utför på plats i vår klinik. Tänk på att du behöver göra en anmälan till Svenska Kennelklubben innan din röntgenundersökning hos oss. Länk till deras hemsida hittar du här.

Där kan du enkelt logga in via BankID.

Vi utför även ultraljud.

Ögonlysning

Rehabilitering

Progesteronprov

KONTAKTA OSS

Bokningar görs endast på telefon!

Din Veterinär i Sollefteå AB Jämtgatan 6 881 30 SOLLEFTEÅ Öppettider: Mån-tors 08-17. Fredagar håller vi stängt pga utbildning.