Kastration smådjur

Vi utför kastrering på hund, katt, kanin och marsvin.

Jämtgatan 6 881 30 SOLLEFTEÅ

}

Öppettider: Vardagar 08-17

Sök hjälp om du misstänker en knöl

Våra smådjur drabbas emellanåt av tumörer. Ju tidigare en kastrering sker desto mindre är risken att djuret drabbas av juvertumör, livmodercancer, testikelcancer och livmoderinflammation m.m. Vi har lång erfarenhet av kastrering av sällskapsdjur.

 

Kastrering sällskapsdjur

Kastrering kanin

Vid kastrering av kaninhane avlägsnas testiklarna och för en kaninhona tas livmordern och äggstockarna bort. En hankanin blir könsmogen mellan 3-6 månaders ålder och rekommenderas att kastreras från 4-6 månader. En honkanin blir könsmogen mellan 4-6 månaders ålder och rekommenderas att kastreras från 4-6 månader. Tänk på att en kanin börjar tidigt med sin fortplantning.

Kastrering hund

Vid kastrering av hanhundar avlägsnas testiklarna och för tikar tas livmodern och äggstockarna bort. Mellan 8 till 12 månader är det lämpligt att kastrera en frisk tik medans den lägsta ålder för en hanhund tidigast är 4 månader. Ofta sker detta då hanhunden blivit 6 månader. Vi utför även kemisk kastrering på hanhundar. Detta görs smidigt med ett chip som sätts i nacken och finns för 6 & 12 månader.

Kastrering katt

Vid kastrering av en hankatt avlägsnas testiklarna och för en honkatt tas livmodern och äggstockarna bort. Lämplig tid för kastration för hankatt är 4-6 månader och för en honkatt är det 5-6 månader. Den 15 juni 2020 beslutade Jordbruksverket om nya djurskyddsregler som bland annat innefattar kattägare. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade eller steriliserade för att förhindra okontrollerad förökning.

Ögonlysning

Rehabilitering

HD- & ED-röntgen

KONTAKTA OSS

Din Veterinär i Sollefteå AB Jämtgatan 6 881 30 SOLLEFTEÅ Öppettider: Vardagar 08-17