Våra behandlingar

Operationsavdelningen är öppen alla vardagar och här utför vi operationer som t.ex. kastrationer av hundar, katter och kaniner samt tar hand om sårskador, nybildningar/juvertumörer, korsband m.m.

Vi utför munsaneringar och tandbehandlingar/ tanddragningar på både hund och katt. Vi utför även hältutredningar, HD/AD röntgen med vår digitala röntgen. Med vårt moderna ultraljud kan vi göra bukutredningar och dräktighetsundersökningar. Vi har även ett laboratorium för olika blodprov och en digital tandröntgen.

Hos oss kan du vaccinera din hund eller katt så att de har ett bra grundskydd mot de vanligaste sjukdomarna samt inför utlandsresor som kräver vaccination och pass. Vi hjälper även till med kloklippning, klippning av tovor, allmän undersökning, ID-märkning, rådgivning angående foder och allmän skötsel av ditt husdjur.

Nedan listar vi några av de behandlingar och tjänster som vi erbjuder. Är det något du inte hittar eller något du funderar över ber vi dig höra av dig till oss, vi finns ett knapptryck bort. Titta även in på vår Boka Direkt för att se tillgängliga tider och för att göra Din bokning.

WATER TREADMILL

Att träna sin hund i en vattenburen träningsanläggning fungerar utmärkt i rehabiliteringssyfte, för motion eller ren fysträning. Här behöver hunden arbeta med alla fyra ben vilket stärker muskulaturen för rygg och ben. En rörelse i vatten minskar belastningen på hundens leder vilket är skonsamt och brukar rekommenderas om en hund opererats. Vattenmängden anpassas individuellt utifrån patient och syfte. Water treadmill har även visat sig bra för viktnedgång och fungerar även bra för katter.

ÖGONLYSNING

Funderar ni på avel men är osäkra på ärftliga sjukdomar? Att ögonlysa sitt djur visar om djuret bär på några ärftliga sjukdomar. Sjukdomar på ögats näthinna och synnerv kräver behandling av en ögonspecialist och varje månad utlyser vi datum där ni som hund och kattägare har möjlighet att träffa oss för en ögonlysning. Djuret måste vara ID-märkt och stamtavlan behöver tas med. En ögonlysning är en kostnadseffektiv metod för dig som hund och kattägare som dessutom går snabbt att utföra.

VIBRATIONSPLATTA

Vår vibrationsplatta har olika svängningar där rörelserna på mycket låga effekter upplevs avslappnande samtidigt som den ökar blodcirkulationen hos ditt djur. En vibrationsträning med högre svängningar motverkar benskörhet, stärker balansen och fungerar även bra till fettförbränning.
Fungerar även utmärkt i rehabiliteringssyfte för både hund och katt. Har ditt djur någon hjärt/kärlsjukdom, nyligen blivit opererad eller lider av epilepsi ska den inte använda sig av denna metod. Här hjälper vi er med konsultation.

KIRURGI OCH OPERATION

Vi utför kirurgi vid bitskador om djuret fått ett sår som riskerar att infekteras. Vi avlägsnar även knölar och utför större kirurgiska ingrepp i både bukhåla och muskulatur.

Detta utför vi på öron, nos, hals, hud, buk och juver.

LASERBEHANDLING

En behandling med laser kan vara en utmärkt metod för bland annat muskel och senskador men även mot artros, hudbesvär och eftervård vid operationer.
Vi använder oss av en klass 4 laser vilket är en modern laser som behandlar risk och smärtfritt.

KASTRERING

Mellan 8 till 12 månader är det lämpligt att kastrera en frisk tik medans den lägsta ålder för en hanhund tidigast är 4 månader. Ofta sker detta då hanhunden blivit 6 månader. Vi utför kastrering på både hund, katt och kanin och erbjuder även kemisk kastrering på hanhundar. Detta görs smidigt med ett chip som sätts i nacken och finns för 6 & 12 månader.

Den 15 juni 2020 beslutade Jordbruksverket om nya djurskyddsregler som bland annat innefattar kattägare. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade eller steriliserade för att förhindra okontrollerad förökning.

LABORATORIUM

Vi har en komplett Idexx utrustning där vi kan analysera det mesta på kliniken för att kunna fastställa diagnos. Vi har även progesteron för att kunna fastställa värden inför parning på hund. I vårt laboratorium genomför vi urinprov som kan ge besked om olika sjukdomar eller besvär som till exempel urinvägsinfektion eller diabetes.

 

VACCINATION HUND & KATT

En vaccination för ditt djur ska vara en självklarhet. Genom att vaccinera ditt djur minskar risken för lidande, ökar livslängden och höjer livsglädjen. Vi utför vaccination på både hund och katt. Är det en speciell vaccination, ring gärna så vi vet att vi har den hemma.

KLOKLIPPNING

Ju tidigare ni tränar ert djur att klippa klorna, desto enklare blir det. Både för ert djur och för dig. Vi utför kloklippning för både hund och katt.

HUDUTREDNING

Öronproblem, klåda, hudbesvär eller pälslöshet? Är symtomen dessutom återkommande? Vi erbjuder skräddarsydda hudutredningar där vi kontrollerar och lokaliserar orsaken till djurets hudproblem. Med rätt behandling kommer vi åt problemet och minskar risken för återkommande besvär.

TANDVÅRD

Vi erbjuder tandoperation och tandröntgen. Vi utför munsanering där lösa tänder dras ut och vi erbjuder även polering. Har valpen mjölktänder och är drygt ett halvår gammalt som inte velat lossna kan vi hjälpa er med det också.

Vi erbjuder även tandkapning / tandborttagning på kanin.

AVLIVNING

Lider ditt djur av någon åkomma eller annan sjukdom? På vår klinik ger vi ert djur ett värdigt avslut och kan bedöma när det är dags för den sista vilan.

ID-MÄRKNING

Alla hundar som bor i Sverige ska märkas med id-nummer och registreras i Jordbruksverkets hundregister.

Det rekommenderas att även märka sina katter, lag kommer förhoppningsvis inom kort. Katter kan man tatuera i vänster öra vid exempelvis kastration eftersom det kräver sedering. Annars finns chip-märkning.

RÖNTGEN

Genom att röntga ert djur kan vi se om det skett förändringar i skelett, leder eller inre organ. Vi utför höftleds- och armbågsröntgen. Behöver du som djurägare HD/ED röntgen går det att beställa det direkt på Svenska Kennelklubbens hemsida här.

Vi utför även ultraljud.

Vi erbjuder följande betalalternativ

  • Faktura & delbetalning via Human Finans. (En kredit på kunden söks via Human Finans & mobilt BankID eller annan legitimation för att se att det ej finns några betalningsanmärkningar innan faktura / delbetalning utförs.)
  • Direktreglering mot försäkringsbolag. (Vi skickar alla underlag för betalningen till ditt försäkringsbolag och försäkringsbolaget ersätter direkt till oss och kunden betalar endast sin självrisk och procentsats till oss)
  • Det finns möjlighet att betala med kort hos oss. (Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron & V Pay)
  • Vi tar emot kontant betalning.
  • Vi har ett Swishnummer – ( 1234229423 )
  • Vi erbjuder även betalning via Bankgiro.

Din Veterinär – Vi skapar en bättre framtid för ditt husdjur